Еко Проект

Екологичното списание

Вие сте тук:Home Природа Опит за контрабанда на 120кг. змиорки

Опит за контрабанда на 120кг. змиорки

На 29. декември няколко дни преди нова година от агенция митници съобщиха за незаконен опит за изнасяне от страната ни на 120 килограма застрашени змиорки от видът Anguilla аnguilla. Пратката е била засечена на летище София. Змиорките са били поместени в 4 контейнера и са били живи. Те са се намирали в т.нар. стъклена фаза, като размера им е от 7-8см.

 

 

Според митническите документи, които са били представени на летището контейнерите са били с "охладена риба, умъртвена за консумация."

Нека да ви напомним, че този вид змиорка попада под закрилата CITES конвенцията. Всяка държава приела тази конвенция се задължава да предотвратява търговията с застрашени видове от дивата флора и фауна. За транспортирането на видове, които попадат под закрилата на тази конвенция са нужни специални сертификати, които по време на проверката не са били предоставени.

От митницата съобщават, че змиорките са били внесени в страната и са били част от сложна схема за покупка продажба. Змиорките са били закупени от Италия и е трябвало да бъдат препродадени на Филипините.

За нарушението е съставен акт за установено митническо нарушение на мъж на 55 години български гражданин. Змиорките са транспортирани до зоологическата градина в София, а за случая е уведомено министерството на околната среда и водите.

154
com_content.article
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Опит за контрабанда на 120кг. змиорки5.00 от 50 от общо 2 гласували.


Данни за автора
Горан Янков
Author: Горан Янков
Еко проект

Внимание забранено е копирането на статиите без изричното разрешение от администратора на сайта или авторите на самите статии

Еко проект е сайт с идеална цел, това означава, че сайта се прави на доброволни начела, информацията в него е авторска в по-голяма част. Ако желаете да стани автор в нашия сайт моля пишете ни!