Еко Проект

Екологичното списание

Вие сте тук:Home Природа Шистов газ - протести 14 януари

Шистов газ - протести 14 януари

На днешния ден 14 януари се проведи национален протест срещу проучванията и добива на шистов газ в България. В протеста се включват български граждани от 11 града. Протеста беше подкрепен и от български граждани живеещи извън страната.

 

Исканията на протестиращите бяха точни ясни и конкретни.

На първо място протестиращите поставят незабавно парламента да приеме мораториум за проучванията за добив на шистов газ, при която се изпозлва технологията фракинг или по-известна като хидравлично разбиване, а след това приемането на специален закон или внедряването в закона за околната среда специален член, с който се забранява добива на шистов газ в България.

В продължение на няколко седмици в социалната мрежа теча усилена кампания за информирането на обществото и организирането на протеста. Във Facebook групата "Ние сме против Българския Чернобил - добива на шистов газ" броя на участниците вече надминава 50 000.

Шистов газ

167
com_content.article
(3 гласа, оценка 3.67 от 5)
Шистов газ - протести 14 януари3.67 от 50 от общо 3 гласували.


Данни за автора
Горан Янков
Author: Горан Янков
Еко проект

Внимание забранено е копирането на статиите без изричното разрешение от администратора на сайта или авторите на самите статии

Еко проект е сайт с идеална цел, това означава, че сайта се прави на доброволни начела, информацията в него е авторска в по-голяма част. Ако желаете да стани автор в нашия сайт моля пишете ни!