Еко Проект

Екологичното списание

Вие сте тук:Home Туризъм Зимна приказка в планината

Зимна приказка в планината


Докато повечето хора си стоят на топло в домашния уют една част от хората с горещи сърца решават да покоряват планините. Зимния пешеходен туризъм е изключително преживяване, което си заслужава. Въпреки, че повечето хора ги е страх от студеното време, млади ентусиасти покоряват нашите величествени върхове.Защо да изберем зимния пешеходен туризъм

-    През зимата планината е различна, ако през пролетта и лятото ние виждаме нейната зеленина и живот, то през зимата виждаме нейната сила. Величествените пейзажи, а гледката да погледнеш от високо, а всичко на длъж и на шир да е побеляло е уникална!
-    Всеки може да посети планината през лятото дори и начинаещия планинар, но през зимата се изисква опит и не на последно място подходяща екипировка. Въпреки, че имам приятели качващи в. Мусала с маратонки, това е нещо граничещо с лудост!
-    Ако сте запален еколог или при родозащитник по душа може би познавате много от животните в нашата родина. Но повечето хора познават летните им „дрехи” зимните са красиви и очарователни.
-    Разходките през зимата в планината със сигурност ще ви откъснат от дивия град, от шумовете, от напрежението и ще ви изпратете в царството на зимния покой. В планината през зимата може да чуете мислите си да осмислите живота си.


Ако сте любител на екстремните спортове може да упражнявате ски, сноуборд, а за малчуганите и спускане на ски.

Ако сте решили да посетите планината през зимата далеч от родните зимни курорти имайте няколко неща в предвид.

-    Проверете има ли опасност от лавини
-    Предупредете планинските спасителни служби и уведомете вашите приятели за маршрута, който мислите да мините
-    Ярките цветове на якето са задължителни
-    Имайте в повече храна и топли напитки
-    И най-важното вземете с вас приятна компания, не тръгвайте в планината било то зима или лято сами!

171
com_content.article
(4 гласа, оценка 5.00 от 5)
Зимна приказка в планината5.00 от 50 от общо 4 гласували.


Данни за автора
Горан Янков
Author: Горан Янков
Еко проект

Внимание забранено е копирането на статиите без изричното разрешение от администратора на сайта или авторите на самите статии

Еко проект е сайт с идеална цел, това означава, че сайта се прави на доброволни начела, информацията в него е авторска в по-голяма част. Ако желаете да стани автор в нашия сайт моля пишете ни!