Еко Проект

Екологичното списание

Вие сте тук:Home Климат Климатични промени във Великобритания

Климатични промени във Великобритания

Британското министерство на екологията излезе с доклад за климатичните рискове за Великобритания. От направения доклад експертите посочват, че най-значимия климатичен риск за страната през този век са наводненията. Наводненията оказват не само силен социален ефект, но и финансов по изчисления на екоминистерството правителството ще трябва да плаща средно по 12 млрд.

паунда за справянето със щетите след наводнения, като прогнозите са този климатичен риск да се запази до 2080г. поне, ако правителството на Великобритания не предприеме спешни мерки за ограничаване на  наводненията.

Климатичните промени на острова

Въпреки, че общата тенденция е към захладняване на планетата във Великобритания прогнозите на министерството на екологията са средните зимни температури да се покачат правещи зимите в Англия още по-меки, а през лятото да се наблюдават жеги.


Острова вече е засегнат от климатични промени

Кратка ретроспекция припомня, че Острова вече е засяган от тежки наводнения. През 2007г. наводненията струваха на британците 3 млрд. паунда, а не виждания снеговалеж през 2010г. по почти 600 млн. панда всеки ден.

Какво правят британците

В отговор на измененията на климата, правителството на Великобритания ще отделя по 2.1 млрд. паунда през следващите 4 години за изграждане на механизми за защита и недопускане на наводнения. Министъра на околната среда на Великобритания  Кертлайн Спелмън отбелязва, че според изчисленията на нейното министерство тези средства ще стигнат за предпазването на жилищни постройки от наводнения едва на 145 000 домакинства.

Климатични промени във Великобритания

173
com_content.article
(4 гласа, оценка 5.00 от 5)
Климатични промени във Великобритания5.00 от 50 от общо 4 гласували.


Данни за автора
Горан Янков
Author: Горан Янков
Еко проект

Внимание забранено е копирането на статиите без изричното разрешение от администратора на сайта или авторите на самите статии

Еко проект е сайт с идеална цел, това означава, че сайта се прави на доброволни начела, информацията в него е авторска в по-голяма част. Ако желаете да стани автор в нашия сайт моля пишете ни!