Еко Проект

Екологичното списание

Вие сте тук:Home Природа Петролен разлив в Нова Зеландия

Петролен разлив в Нова Зеландия

Нова екологична криза причинена от нефтени продукти се очертава в морските райони край Нова Зеландия след като кораба "Рена" се разцепи на две. Кораб "Рена" плава под либийки флаг и е превозвал контейнери. Корабът е заседнал на 5 октомври в плитчини причинени от рифове само на 22 км от Нова Зеландия.

Горивото от резервоара му не е било източено и в резултат на блъскащите го вълни кораба се е разцепил като петрола е изтекъл директно във водните. Корабът е собственост на "Дайна шипинг", поделение на гръцката компания "Костамаре".

Съществуват опасения, че е възможно да се стигне и до вторични изпускания на петролни продукти от кораба във водата, но те ще бъдат значително по-малки.

Това е една от най-тежките екологични катастрофи случвала се в Нова Зеландия и най-тежката в последните 20 години. Хората от близкия град намиращ се само на 22км Тауранга е един от най-известните местни курорти, които ще усетят най-силно негативния ефект върху природата, а от там и отлив на туристи.

Петролен разлив

162
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Петролен разлив в Нова Зеландия5.00 от 50 от общо 1 гласували.


Данни за автора
Горан Янков
Author: Горан Янков
Еко проект

Внимание забранено е копирането на статиите без изричното разрешение от администратора на сайта или авторите на самите статии

Еко проект е сайт с идеална цел, това означава, че сайта се прави на доброволни начела, информацията в него е авторска в по-голяма част. Ако желаете да стани автор в нашия сайт моля пишете ни!